Биньо Иванов

Библиографският указател е посветен на 75 годишнината от рождението на Биньо Иванов

 

 

Home
За библиографията
Биография
Другите за поета
Библиография
Фотогалерия

 

 

През 2009 г., по случай 70-годишнината от рождението на поета, беше направен първият опит за цялостно библиографско изследване върху творчеството на Биньо Иванов и литературата за него у нас и в чужбина, на български и други езици. Първото издание обхваща  периода от 1958 г., когато в сп. Родна реч се появяват първите му публикации (в рубриката Първи стъпки), до февруари 2009 г. Тази библиография беше реализирана в два формата - равностойни като справочни средства книжен и електронен (онлайн на сайта на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", град Кюстендил).

Актуализираното второ онлайн издание разширява периода до края на 2014 г. Добавени са нови 62 библиографски описания на книги, части от книги и сборници, периодични издания, интернет публикации и електронни ресурси. Появата в публичното пространство на два сборника с публикации за Биньо Иванов, както и композиране на песни по негов текст, наложи структурни промени. Разкрити са 2 нови раздела Книги за Биньо Иванов и Електронни ресурси.

Целта на този библиографски труд е да се представи по възможност пълно и самостоятелно творчеството на Биньо Иванов, който е живял и работил в гр. Кюстендил и трайно се е вписал в културната атмосфера на града.

Екатерина Йосифова: ... един от опитите ми да казвам, какво е Биньо

не на онези, които знаят,

а заради други, непознати, следващи .

     

Home | За библиографията | Биография | Другите за поета | Библиография | Фотогалерия

Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", Кюстендил

СофЛиб ООД  - софтуер "Библиография" и дизайн

 

Актуализация 08-апр-2015   Най-добър достъп до Био-библиографията с Internet Explorer, Firefox, Google Chrome