Библиографският указател е посветен на 130 годишнината от рождението на Емануил Попдимитров

 

   

 

Home
За библиографията
Биография
Творчество
Библиография
Фотогалерия

 

Биобиблиографският указател “Емануил Попдимитров” е посветен на 130-годишнината от рождението на поета, прозаика, драматурга, критика, литературоведа, философа, полиглота, общественика,  художника... Той представя жизнения и творчески път на Емануил Попдимитров в хронологичния обхват от 1900 г., когато е регистриран първият документ, свързан с неговото име и представен в библиографията, до настоящия момент на 2015 г.

Целта на настоящия труд е да се представи цялостната творческа и обществена дейност на Емануил Попдимитров, както и да разчупи традиционния облик на библиографията, разкривайки повече от съдържанието на документите с оглед богатите възможности, които ни предлагат новите технологии. Много от библиографските описания са придружени с пълен текст на произведенията, сканирани корици на книги или линкове, които отвеждат към съответната публикация в Интернет.

Интересна част от указателя е позиция Творчество, където са представени в пълен текст стихотворения, статии и рисунки от Емануил  Попдимитров.

Биобиблиографията е предназначена за студенти, учители, ученици и всички, които се интересуват от разнообразното творчество и активната обществена дейност на Емануил Попдимитров.      още...           

     

Home | За библиографията | Биография | Творчество | Библиография | Фотогалерия

Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", Кюстендил

СофЛиб ООД  - софтуер "Библиография" и дизайн

 

Актуализация 26-окт-2015   Най-добър достъп до Био-библиографията с Internet Explorer, Firefox, Google Chrome